Κερδίστε 10% έκπτωση!

Αυθημερόν παράδοση εντός Θεσσαλονίκης (εντός ωραρίου κατ/τος)

Σοκολατάκια Leonidas: τί είναι αυτό που τα κάνει μοναδικά;

σοκολατάκια λεωνίδας

Τα σοκολατάκια Leonidas δεν είναι οι πραλίνες που έχουν συνηθίσει όσοι δεν έχουν δοκιμάσει τις εκλεκτές και φημισμένες γεύσεις μας.

Τα σοκολατάκια μας είναι οι γεύσεις που γίνονται μνήμη και δεν ξεθωριάζουν ποτέ και είναι γεγονός πως όσοι έχουν δοκιμάσει, δεν παραλείπουν να επιστρέψουν στον Λεωνίδα για να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις ξανά και ξανά. Τα εργαστήριά μας στο Βέλγιο ξέρουν εδώ και πολλές δεκαετίες πως να φέρνουν εις πέρας την παραπάνω μοναδική αποστολή, κάνοντας παράλληλα την πολυτέλεια προσιτή.

Η ιστορία της πραλίνας μας είναι συνυφασμένη με το όνομα Leonidas Kestekides

Ο Leonidas Kestekides αποτέλεσε δείγμα αφοσίωσης, εργατικότητας, και ρίσκου. Με άλλα λόγια ο δικός μας Λεωνίδας αποτέλεσε την προσωποποίηση του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος του 20ου αιώνα. Από την Ελλάδα στο Βέλγιο μέσω Αμερικής η ζαχαροπλαστική ιδιοφυία του και το πάθος για την τέχνη του, τον κατέστησαν… διαχρονικό.

Λεωνίδας Κεστεκίδης

Σαν άλλος Οδυσσέας μέσα από τις περιπλανήσεις του, βρήκε την επαγγελματική και προσωπική του Ιθάκη στη Γάνδη όπου άνοιξε το πρώτο του τεϊοποτείο μαζί με τη σύζυγό του Joanna κακομαθαίνοντας τους πελάτες τους με γλυκά και παγωτό. Το 1913 ήταν αυτό που λέμε «η χρονιά του» καθώς του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο για τις δημιουργίες του, οι οποίες παρουσιάστηκαν στην Διεθνή Έκθεση της Γάνδης.

Όμως ο πόλεμος, σβήνει τα χαμόγελα.  Παρόλα αυτά, εκτός από μια προσωρινή παύση το 1918, ο Λεωνίδας, ως γνήσιος επιχειρηματίας, εντόπισε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από μια κρίση και αντιλήφθηκε τη μεγάλη ανάγκη των ανθρώπων για μικρές απολαύσεις ακόμη και μέσα στην καταστροφή. Αυτή του η αντίληψη ήταν που τον οδήγησε στην επέκταση της επιχείρησής του στην Blankenberge όπου δημιούργησε έναν χώρο γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστή τι άλλο; Τα σοκολατάκια του. Η υψηλή κοινωνία λάτρεψε τον Λεωνίδα, κι έτσι ένα μεγάλο ταξίδι αντοχής στον χρόνο μόλις ξεκινούσε…

Τα σοκολατάκια Leonidas καταφέρνουν να ανοίγουν συζητήσεις περί απόλαυσης, πολυτέλειας και αισθητικής πρωτοτυπίας από το 1913. Τέσσερις γενιές της οικογένειας Κεστεκίδη δημιούργησαν και διατηρούν την ιστορική γεύση της πραλίνας Leonidas η οποία, έχει επισφραγίσει τις ξεχωριστές στιγμές των πελατών μας. Το απίστευτο; Περισσότερα από 1300 καταστήματα Leonidas, καταφέρνουν εδώ και δεκαετίες να φέρνουν στις πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού την αίγλη μιας από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της σοκολάτας, αυτής του Βελγίου!

 

Η γοητεία και η αισθητική του παρελθόντος, συναντούν την καινοτομία και την ποικιλία.

 • Το εμβληματικό λογότυπο Leonidas απεικονίζει τον Βασιλιά της Σπάρτης και αποτελεί φόρο τιμής στον Λεωνίδα Κεστεκίδη από τον ανιψιό του Βασίλειο.
 • Το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα που δεσπόζει στα καταστήματά μας είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από ταιριαστό για τον Βασιλιά της Σοκολάτας!
 • Το χρυσό κουτί και το σχήμα του που παραπέμπει σε σεντούκι θησαυρού είναι συνώνυμο του κύρους και μπορεί να αγκαλιάσει πάνω από 80 είδη σοκολάτας από 100% αγνό βούτυρο κακάο.
 • Τα μοναδικά προϊόντα σοκολάτας και οι συνδυασμοί τους ικανοποιούν εδώ και πολλά χρόνια ακόμη και τους πιο απαιτητικούς!
 • Οι γεύσεις συνεχώς εμπλουτίζονται και η δημιουργικότητα των Maîtres Chocolatiers δεν σταματά!
 • Το σπουδαιότερο; Στα σοκολατάκια μας δεν χρησιμοποιείται φοινικέλαιο. Γιατί; Για πολλούς λόγους που μπορείτε να τους διαβάσετε εδώ.

 

Το δώρο και η αξία του να προσφέρεις…

Ο Marcel Mauss στο «Δοκίμιο για το Δώρο», που εκδόθηκε το 1921, δίνει την ανθρωπολογική διάσταση της μη εμπορικής ανταλλαγής και τη σημαντικότητα αυτής για τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα στις κοινωνίες μας. Με λίγα λόγια τα δώρα που κάνουμε έχουν βαρύτητα. Τα σοκολατάκια Leonidas τα οποία παράγονται αποκλειστικά στο Βέλγιο και διανέμονται στα καταστήματά μας σε όλο τον κόσμο, προσφέρουν όλα εκείνα που αρμόζουν ώστε να δημιουργηθεί το ιδανικό:

 • επαγγελματικό δώρο για να ευχαριστήσετε τους πελάτες σας ή να επιβραβεύσετε το προσωπικό σας.
 • δώρο αγάπης για να πείτε “σ΄αγαπώ” στο άλλο σας μισό.
 • δώρο γάμου καθώς τι πιο ρομαντικό από ένα ζευγάρι να ξεκινά τη νέα του ζωή με τη γλυκιά γεύση της πραλίνας μας!
 • δώρο γέννησης στους νέους γονείς που αξίζουν σίγουρα στιγμές γλυκιάς χαλάρωσης!
 • δώρο γενεθλίων για κάθε ηλικία και κάθε διατροφική προτίμηση!
 • ευχαριστήριο δώρο γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από ένα απλό και ειλικρινές «ευχαριστώ». Ακόμη και αν αυτό το δώρο είναι ένα και μόνο σοκολατάκι.

 

Βιώσιμο κακάο Leonidas

Το δικό μας δώρο: η ευθύνη προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Ο στόχος του Λεωνίδα ήταν να δημιουργεί αξεπέραστες στιγμές χαράς για όλους, αυτός είναι και ο δικός μας στόχος, χωρίς όμως να παραβλέπουμε το χρέος μας προς το περιβάλλον αλλά και τη βιωσιμότητα των προϊόντων μας. Από τον Οκτώβριο του 2021 επιλέγουμε συνειδητά την αποκλειστική χρήση βιώσιμου κακάο για τη παρασκευή των παγκοσμίου φήμης πραλινών μας.

Χάρη σε αυτή τη κίνηση η ζωή και οι εργασιακές συνθήκες 2.450 καλλιεργητών κακάο έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Υποστηρίζοντας έναν δίκαιο και σταθερό μισθό για τους καλλιεργητές, συμμετέχουμε με τον τρόπο μας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

Μέλημά μας είναι η ευτυχία αλλά και η υγεία σας γι’ αυτό εμείς στα σοκολατάκια Leonidas:

 • επιθυμούμε τα προϊόντα μας να είναι προσιτά σε όλους, και αναλαμβάνουμε όλα τα έξοδα που περιλαμβάνει η δέσμευση για χρήση βιώσιμου κακάο χωρίς να αυξάνουμε τις τιμές λιανικής μας.
 • Δεν χρησιμοποιούμε ούτε μια σταγόνα φοινικέλαιο στις δημιουργίες μας εδώ και δεκαετίες! Η βαθιά επιστημονική γνώση που διαθέτουν τα εργαστήριά μας για τη σοκολάτα, μας καθιστούν υπεύθυνους απέναντι σε όλους εσάς που μας δείχνετε προτίμηση και εμπιστοσύνη.

 

Αν θέλετε να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις για τις ημέρες των εορτών και τα νέα μας προϊόντα, κάντε εγγραφή στο newsletter μας και λάβετε κωδικό έκπτωσης 10% για τις πρώτες αγορές σας από το eshop μας www.leonidasthessaloniki.gr! Φυσικά μπορείτε να μας επισκεφτείτε για να γνωριστούμε από κοντά στο φυσικό μας κατάστημα στη Θεσσαλονίκη (Μητροπόλεως 72)!

 

Κείμενο: Leonidas Pralines Thessaloniki

Φοινικέλαιο: τι είναι και ποιοι οι κίνδυνοι για την υγεία μας;

10% ΕΚΠΤΩΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ NEWSLETTER

Για την πρώτη σας παραγγελία!